top of page

Proton Tedavisi Nedir

Proton Tedavisi Maliyeti

sgk.jpeg

Proton Tedavisinin maliyeti ülkeden ülkeye deÄŸiÅŸmektedir. ABD ve Avrupa ülkelerine oranla Rusya tedavi maliyeti konusunda oldukça avantajlı paketler sunabilmektedir.

Türkiye'de proton terapisi için devlet desteÄŸi alınabiliyor, SGK’nın 5510 Kanun kapsamında saÄŸladığı saÄŸlık yardımını almak için gerekli aÅŸamaları geçerek hastalar Genel SaÄŸlık Sigortası, DışiÅŸleri Bakanlığı ve SGK’nın saÄŸladığı saÄŸlık yardımından yararlanabilir. 

​

Yurtdışı tedavi desteÄŸi almak için öncelikle yurt içinde yapılamayan bir tedavi olması gerekmektedir, iÅŸlemlerin usulüne uygun yapılması için uygun olarak düzenlenmiÅŸ SUT eki ‘Yurt Dışında Tedaviye Gönderileceklere Ä°liÅŸkin SaÄŸlık Kurulu Raporu’ (EK-2/E-1) formatına uygun hazırlanan saÄŸlık kurulu raporunun temin edilmesi gereklidir.

Hastalar gerekli saÄŸlık kurulu raporunu Ankara Numune ve AraÅŸtırma Hastanesi, Istanbul ÅžiÅŸli Hamidiye Eftal EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi ile Ä°zmir YeniÅŸehir EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesinden onaylatmaları veya doÄŸrudan bu hastanelerden temin etmeleri halinde, rapor SaÄŸlık Bakanlığına onay iÅŸlemleri için gönderiliyor.

Onay iÅŸlemleri, ilgililer tarafından yaptırılabildiÄŸi gibi, baÄŸlı bulunulan SaÄŸlık Güvenlik Ä°l MüdürlüÄŸüne veya Genel SaÄŸlık Sigortası Genel MüdürlüÄŸüne teslim edilerek yapılabilir.

SaÄŸlık kurulu raporları, teyit ve onay iÅŸlemlerinin tamamlanmasından sonra hasta veya hasta yakını Sosyal Güvenlik Ä°l MüdürlüÄŸü tarafından Genel SaÄŸlık Sigortası Genel MüdürlüÄŸüne intikal ettirilerek Genel SaÄŸlık Sigortası Genel Müdürlük Makamının onayına sunulmaktadır.

Gerekli raporlar onaylandıktan sonra tedaviyi saÄŸlayacak saÄŸlık tesisi ile gerekli koordinasyon saÄŸlanmakta ve tedaviye iliÅŸkin gerekli belgelerin onaylanması için DışiÅŸleri Bakanlığına gönderilmektedir. DiÄŸer iÅŸlemlerin yürütülmesi için, saÄŸlık kurulu raporu ve yurtdışı tedaviye iliÅŸkin diÄŸer belgeler ilgili sosyal güvenlik il müdürlüÄŸüne ayrıca iletilmektedir.

Genel SaÄŸlık Sigortası Genel Müdürlük Makamından gelen onay ile birlikte, DışiÅŸleri Bakanlığına bilgi verildiÄŸine iliÅŸkin talimatın SGK il müdürlüÄŸüne ulaÅŸmasından sonra, 5510 sayılı kanunun 4(a) kapsamındaki veya bakmakla yükümlü olunan kiÅŸi için ilgili ülkeye göre formüllerin tanzim edilmesi, yol, refakatçi giderleri için talep edilmesi halinde harcırah, tedavi bedellerinin ülkeye transfer edilmesi ve tedavinin bitimi ardından sigortalı veya bakmakla yükümlü olunan kiÅŸi ile mahsuplaÅŸma iÅŸlemleri ve benzeri iÅŸlemler yürütülmektedir.

Yurt dışında tedavi edilecek kiÅŸi, sözleÅŸmeli veya sözleÅŸmesi bulunmayan saÄŸlık hizmeti saÄŸlayıcısı sözleÅŸmeli kurumlarla çalışılan tedavi ücretini aÅŸmadığı durumlarda giderleri karşılanır. Aynı zamanda tedavi bedeli hasta tarafından karşılandığı durumlarda da, SGK tarafından istenecek gerekli belgelerin ibrazı ile, ödenen bedeller geri alınabilmektedir.

Hastanın saÄŸlık kurulu raporunun belirtildiÄŸi üzere uçak ambulans ile taşınması gerektirdiÄŸi durumlarda,taşıt bedellerinin faturalandırılması halinde bedeller SGK tarafından karşılanmaktadır.

Proton tedavisi kapsamında, MIBS Proton Merkezinde tedavi almayı ve hizmetlerimizden yararlanmanız halinde tarafınıza gerekli belgeler sağlanacaktır.

Daha detaylı bilgiye ulaÅŸmak için linkte tıklayarak SaÄŸlık Güvenlik Kurumunun ilgili sayfasına ulaÅŸabilirsiniz.
https://www.sgk.gov.tr/Content/Post/6e005251-517e-4202-8266-fe8d58c4f9a6/Yurtdisi-Tedavileri-2022-08-16-09-56-29

bottom of page