top of page

Proton Tedavisi ile Ependimom (Omurilik Tümörü)


Roman Sidenko, anaplastik ependimom. Proton tedavisinden üç yıl sonra.


Moskova'dan dört yaşındaki Roman Sidenko , ailesi tarafından 2019 baharında MIBS Proton Terapi Merkezinde tedavi için getirildi. Bundan önce, proton merkezine giren çoğu çocukta olduğu gibi, tüm olağan aşamalardan geçildi: sağlıkta ani bir bozulma, ebeveynlerin doğru teşhis arayışında dolaşması, tümörün cerrahi olarak çıkarılması.


“Yeni Yıldan önce, 28 Aralık'ta Roman ve büyükannesi sirke gitti. Ve dönüş yolunda bacağını örmeye başladı. İlk başta bunun bir kaza olduğunu düşündük ve Yılbaşı tatillerinde izlemeye karar verdik ”diyor çocuğun annesi Alexander Sideenko .


Bununla birlikte, yürüyüşteki belirsizlik sadece iki hafta içinde arttı ve tatillerden hemen sonra Sidenko ortopediste acele etti. Doktor muayene ettikten sonra herhangi bir "suç" bulamadı ve Romka'nın eve gitmesine izin verdi. Ama daha iyi olmadı. Kelimenin tam anlamıyla ertesi gün, ebeveynlerin yine de dönmeye karar verdiği bir nörolog, bir şeylerin yanlış olduğundan şüphelendi ve ambulans çağırdı.


Roman ve annesinin ambulansla getirildiği Morozov Şehri Çocuk Hastanesinde, çocuğa kafa CT taraması yapıldı ve resim, başın arkasında büyük bir oluşumu açıkça görselleştirdi. Çocuk hemen hastaneye kaldırıldı ve kısa süre sonra tümörü tamamen çıkararak ameliyat edildi. Histolojik bir çalışma, hastalığın nedenleri hakkındaki soruya doğru bir cevap verdi: çocuğun kafasında gelişen malign bir neoplazm, anaplastik ependimom.


Ependimom, çocuklarda merkezi sinir sisteminin üçüncü en yaygın kanseri olan beyin ve omuriliğin bir tümörüdür. Beynin sıvı dolu karıncıklarını ve omuriliğin merkezi kanalını kaplayan hücrelerden gelişir ve en sık 5 yaşın altındaki çocuklarda görülür.


Modern Rus ve uluslararası protokollere uygun olarak, tümörün cerrahi olarak çıkarılmasından sonra bir radyasyon tedavisi kürüne girmek gerekiyordu. "Doktor hastaneden taburcu olduğumuzda radyasyon tedavisine ihtiyacımız olduğunu söyledi, ancak bizi belirli bir tıbbi tesise göndermedi. Ablam ve ben kendimiz internette roma teşhisi ile radyasyona girmenin daha iyi olacağı yeri aradık ve St. Petersburg'da MIBS bulduk ”diyor Alexandra.


“Roma, sol parieto-oksipital bölgenin anaplastik ependimom teşhisi ile 4 yaşında bize geldi. Beyin cerrahları tümörü çıkardı ve bundan sonra çocuğa radyasyon tedavisi verildi. Onkolog, radyoterapist MIBS Denis Andreevich Antipin , tümörün tamamen çıkarılmasına rağmen, küçük kalıntı bileşenlerinin ameliyat sonrası yatağın çevresi boyunca korunabilme olasılığı olduğundan, diyor . "Seçim proton tedavisine düştü, çünkü şu anda insan bilişsel işlevlerini korurken ve çevreleyen sağlıklı dokular üzerindeki etkiyi en aza indirirken ikincil radyasyona bağlı tümör riskini azaltabilen radyasyon tedavisinin en tasarruflu yöntemidir."


Şubat-Nisan 2019'da Roman Sidenko, protonlarla yedi haftalık bir tedavi gördü ve 33 radyasyon fraksiyonunun (seans) tümüne şaşırtıcı derecede iyi dayandı: zayıflık yok, mide bulantısı yok ve tedavinin sonunda sorunları tamamen unuttu. bacağıyla. Taburcu edildikten sonra çocuğa dinamik gözlem verildi ve Roman ve ailesi MIBS'nin sık sık konuğu oldu. İlk yıl, radyasyon tedavisinden sonra hastanın durumunu değerlendirmek için geliştirilen özel bir protokole göre baş ve sırtın MRG'sini kontrastla yapmak için her üç ayda bir St. Petersburg'a geldiler . İkinci yılda - dört ayda bir, sonra - altı ayda bir.


"Şu anda, MRG görüntüleri, periferi boyunca nüks olmayan ve doku aktif olarak kontrast biriktiren artık bir postoperatif boşluk gösteriyor. Ve bu, son 36 aydır, yani üç yıldır Romanların remisyonda olduğu, büyüyor, sıradan bir çocuk gibi gelişiyor, ki bu bizi çok mutlu ediyor ”diyor Denis Antipin.


Annemin dediği gibi, Roman zaten birinci sınıfı bitiriyor, Rus dilini pek sevmese de programla iyi gidiyor. Ama matematiği ve çizimi seviyor - sanat stüdyosuna bile gidiyor. Kısıtlamalardan sadece beden eğitiminden muafiyet korunur, böylece top oyunda yanlışlıkla kafaya çarpmaz. Ancak doktorlar havuzu yasaklamıyor ve Romka yüzmeyi zevkle öğreniyor.


Proton Tedavisi

Proton Tedavisi Sağlık Turizmi, Medical Tourism Services Markasının bir hizmetidir. 

Bu web sitesindeki bilgiler tıbbi literatürden alınmıştır ve sadece bilgilendirme amaçlıdır, teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Teşhis ve tedaviniz için bir uzmanla görüşmelisiniz.

2021 Design by Websi Cola

bottom of page